Electronic Beats Romania
News

Primul ghid pentru sănătate mintală din industria muzicii electronice

Odată cu Ziua Internațională a Sănătății Mintale (10 octombrie), AFEM lansează primul ghid de sănătate mintală destinat tuturor celor din industria muzicii electronice.

AFEM (The Association For Electronic Music) lansează un ghid de sănătate mintală care își propune să educe și să ofere sprijin profesioniștilor din industria muzicii electronice. Totodată, ghidul își propune să oprească stigmatizarea acestui subiect considerat încă tabu în toată lumea.

Ghidul acoperă probleme cheie de sănătate mintală care au impact asupra celor care lucrează în industria muzicii electronice: anxietatea, depresia, alcoolul, abuzul/dependența de droguri și importanța somnului.

Klas Bergling (tatăl lui Avicii) și Pete Tong la IMS Ibiza 2019
Klas Bergling (tatăl lui Avicii) și Pete Tong la IMS Ibiza 2019

Ghidul conține, de asemenea, o serie de contacte cheie pentru cei care au nevoie de ajutor, pe care AFEM îl va extinde pentru a acoperi toate cele 25 de țări în care are membri.

Cei care lucrează în industria muzicii electronice sunt adesea mai  predispuși sentimentelor de izolare și singurătate, în primul rând din cauza programului încărcat al show-urilor și faptul că sunt adesea privați de somn. În cadrul International Music Summit 2018, Pete Tong a subliniat importanța noului ghid. „În cei 40 de ani de când sunt în industrie, nu mă pot gândi la o singură persoană de succes care să nu fi plătit un preț personal prin sănătate, relațiile personale, divorț, dependență, depresie și anxietate.”

„Indiferent de rolul sau nivelul tău în industria muzicii electronice, problemele de sănătate mintală pot afecta pe toată lumea. Unul dintre mesajele cheie cuprinse în acest Ghid este să semnalăm că este necesar să vorbim despre sănătatea mintală, să evidențiem că oricine poate avea probleme de sănătate mintală și, de asemenea, că există ajutor și asistență disponibilă dacă vremurile devin dificile pentru tine”, semnalează în introducere ghidul respectiv.

„Problema sănătății mintale este complexă și nuanțată. Are nevoie de atenția noastră nedivizată. Trebuie să continuăm să vorbim, să acționăm și să avem grijă pentru a destigmatiza în continuare subiectul și a salva vieți. Indiferent de ceea ce faceți și oricum vă simțiți, amintiți-vă întotdeauna că nu sunteți singuri”, spune Tristan Hunt de la AFEM.

Descarcă ghidul de sănătate mintală de aici.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale (10 octombrie) este o zi pentru educația globală în domeniul sănătății mintale, conștientizarea și stoparea stigmatului social. Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în 1992 la inițiativa Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală, o organizație globală de sănătate mintală cu membri și contacte în mai mult de 150 de țări.

Loading...