Studiu: cântatul la un instrument muzical ajută persoanele cu demență
Experții au observat îmbunătățiri semnificative ale cogniției, interacțiunilor sociale, încrederii, memoriei și fericirii.
Cântatul la un instrument muzical are o serie de beneficii pentru persoanele care trăiesc cu demență, potrivit unui nou studiu realizat de Casio, Music for Dementia, Fundația Utley și Methodist Homes, publicat recent.
Pentru proiect au fost trimise la casele de îngrijire din Marea Britanie o serie de orgi LK-S250 de la Casio, care au lumini sub taste pentru a indica notele corecte de cântat. Peste 100 de rezidenți cu demență au participat la studiu, pe o perioadă de șase luni. După această perioadă, 185 de terapeuți, manageri de case de îngrijire, prieteni, familie și alți rezidenți au fost întrebați dacă au observat semne notabile de îmbunătățire a pacienților, pe baza unui număr de factori fizici și de bunăstare.
În general, 79% dintre specialiștii în terapie prin muzică au raportat o creștere a memoriei, mai mult de 70% observând o reducere a anxietății și a depresiei. În plus, 95% dintre terapeuți și 71% dintre personalul de îngrijire au observat niveluri crescute de interacțiune socială. Rezidenții care s-au implicat în studiu au fost mai calmi, mai puțin agitați și mai încrezători în forțele proprii; totodată, au raportat că se simt mai fericiți după ce au terminat un cântec. 86% dintre terapeuți le-au susținut afirmațiile.
Clare Barone, director de terapie muzicală la MHA, a declarat: „Știm din munca noastră la MHA cât de importantă este muzica pentru bunăstarea persoanelor care trăiesc cu demență și această cercetare cu Casio și Music for Dementia a consolidat acest lucru. Ceea ce avem nevoie acum este ca și alți îngrijitori ale persoanelor cu demență să adopte instrumente muzicale, precum orga cu taste luminoase de la Casio, pentru a oferi mai multor oameni cea mai bună viață posibilă.”
Raportul poate fi citit aici și conține detalii complete ale constatărilor, care susțin o serie de studii anterioare. În 2019, o echipă de la Universitatea din Utah a concluzionat că muzica crește rezistența împotriva Alzheimer și a demenței. Între timp, o lucrare separată de anul trecut realizată de Music for Dementia și National Academy for Social Prescribing a constatat că muzica reduce simptomele depresiei la persoanele cu demență.
This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.
Published September 02, 2022.
Urmărește-ne pe social media.