Pick up-uri ce respectă raportul dintre calitate și preț
Iată ce trebuie să știi dacă te gândeai să-ți cumperi primul turntable cu un buget ce pornește de la 450 de dolari.
Pe măsură ce popularitatea vinilului continuă să crească, piața este la fel de inundată ca oricând de noi modele de pick up-uri. Asta include, de asemenea, și companii care nu au produs turntable-uri în trecut și care acum au luat asta în considerare, iar primele produse sunt deja vizibile. Deși există unele aspecte negative la acest lucru (precum platanele ieftine, construite îndoielnic, cu buget redus), există, de asemenea, și unele aspecte pozitive, mai ales din punct de vedere financiar. Acum, când cererea a crescut, brandurile depun eforturi mai mari în dezvoltarea unor platane bune, disponibile la prețuri modeste.
Așa că dacă vrei să-ți schimbi pick up-urile (sau să-ți cumperi prima pereche de pick up-uri), poți începe prin a lua în considerare platanele din gamă medie, care oferă o experiență generală excelentă și care te apropie de sentimentul a ceva pe care l-ai putea găsi în profesioniști de ultimă generație și deck-uri destinate audiofililor.
Atunci când decizi să-ți cumperi un platan, probabil că o să te intereseze în primul rând calitatea motorului, doza, materialele folosite la construirea pick up-ului și modul în care au fost luate în considerare detaliile. Toate astea sunt reflectate în preț.
Nu știi de unde să pornești? Ai putea începe prin a reflecta și a decide ce anume funcționează cel mai bine pentru tine, iar în funcție de asta vei găsi și modelul potrivit. Îți venim în ajutor cu o listă de opt modele de platane pe care să le iei în considerare, destinate atât audiofililor cât și celor care vor să ducă DJing-ul la nivelul următor, listate în ordinea crescătoare a prețului.
Modelul ăsta de pick up e disponibil la un preț de pornire de 600 de dolari. Cum sugerează și titlul, unul din lucrurile de care trebuie să știi despre acest produs e că dispune de slot USB, cu ajutorul căruia poți să-ți digitalizezi colecția de discuri de vinil (înregistrează atât în format mp3, cât și wav). Cântă la trei viteze diferite, 33 1/3, 45 și 78 RPM, așa că dacă ești în căutarea unui platan ușor de utilizat, plug-and-play, care poate reda discuri imprimate la 78 RPM și poate înregistra direct pe un stick USB, acest model s-ar putea să-ți vină bine.
Acest model de pick up de la Pro-Ject e făcut doar din carbon și are un preț de pornire de la 469 de lire sterline. Deși poate să redea discuri la trei viteze diferite, sistemul de anti-skate poate fi considerat de către unii critici drept „tricky”. Acest model actualizat – Debut Carbon Esprit – adaugă diverse caracteristici necesare, toate menținând costurile reduse. O cutie de viteză integrată permite schimbarea cu cu ușurință a vitezei motorului între 33 și 45 rpm prin simpla apăsare a unui buton. De asemenea, include platoul acrilic „Acryl-It” de la Pro-Ject, care îți permite să redai discuri fără a fi nevoie de un slipmat. Platourile acrilice sunt, de asemenea, excelente pentru minimizarea vibrațiilor nedorite.
Acest model de pick up de la U-turn pleacă de la 459 de dolari (fără pre-amplificator) și ajunge la 529 de dolari cu amplificator. Orbit Special e un pick up complet manual, elegant, cu două viteze, care arată la fel de bine pe cât sună. Disponibil în două opțiuni superbe din lemn de esență tare, include un platou acrilic care oferă un sunet mai clar și mai precis. Iar pentru cei care caută un sistem plug-and-play, varianta cu preamplificator e ceea ce ai nevoie. Momentan, acest pachet e disponibil doar în Statele Unite și Canada.
Acest pick up futurist pleacă de la 500 de lire sterline. Dispune de integrare Bluetooth, streaming wireless, Alexa și control vocal Google, perfect pentru cei care doresc să poată reda discuri, dar și să asculte prin stream orice, de pe aplicația MusicCast de la Yamaha. E puntea perfectă între analog și digital. În timp ce aceste funcții digitale au un impact asupra prețului său, cel mai important, produsul oferă un sunet analog excelent atunci când redă discuri.
Pioneer vine cu un model extrem de competitiv pentru legendarul turntable direct drive de la Technics. Actualul pick up-ul de la Pioneer pleacă de la 600 de lire sterline, dar totuși costă cu 200 de lire sterline mai puțin decât modelul SL1200MK7 de la Technics. PLX-1000 îți permite să schimbi tempo-ul de la ±8%, la ±16% și chiar ±50%. Partea inferioară a punții este întărită cu rășină de 8 mm grosime. Pioneer a adăugat, de asemenea, un material gros de amortizare a vibrațiilor la bază, care elimină în continuare rezonanța și vibrațiile nedorite. Acest lucru înseamnă că platanul este perfect pentru medii mai grele.
Acest model de la Pro-Ject e unic – se poate conecta prin Bluetooth și are un preamplificator încorporat și un amplificator capabil să alimenteze difuzoarele pasive. În era digitală e greu să găsești un pick up care să trateze discul de vinil și Bluetooth-ul dintr-o perspectivă audiofilă. Actualul pick up are o intrare analogică pentru a vă conecta o sursă audio externă. Pre-amplificatorul său încorporat permite un sistem plug-and-play ușor. Include, de asemenea, un amplificator încorporat de 50W pe canal pentru a vă conecta difuzoare pasive direct la platan, o caracteristică rară, care nu se găsește adesea în industria pick up-urilor.
Brandul Rega acordă multă atenție detaliilor în pick up-urile lor, iar modelul Planar 3 nu face excepție. Acest pick up cu două viteze vine cu un platan uimitor de sticlă Optiwhite de 12 mm, suficient de greu pentru a ajuta la reducerea vibrațiilor nedorite. Este inclus, de asemenea, brațul Rb330 special dezvoltat de Rega; are rulmenți verticali și orizontali preciși, pentru a vă asigura că acul rămâne la locul lui și citește corect. Dacă vrei un produs destinat în mare parte audiofililor, trebuie să știi că Planar 3 pleacă de la 650 de lire sterline.
După nouă ani, compania Technics a relansat iconica serie de pick up-uri SL 1200. Încă foarte fiabil, cu noi îmbunătățiri, nu schimbă senzația unui Technics SL-1200. Astfel, în timp ce elementele fundamentale rămân neschimbate, MK7 vine cu o serie de îmbunătățiri foarte necesare, cum ar fi cablurile RCA și cele de alimentare detașabile, un platan îmbunătățit pentru reducerea vibrațiilor și o ajustare a tempo-ului de ± 8% și ± 16%. Aceste caracteristici nu compromit reputația câștigată de Technics de-a lungul anilor. Deși poate fi mai scump decât un SL-1200 MK2 la mâna a doua, te poți aștepta ca acest model să fie la fel de durabil ca predecesorii săi din seria SL.
Published September 21, 2020.