Sibiu Street Art Tour s-a extins cu 19 noi lucrări murale, create în această ediție SISAF
Iată câteva lucrări create de artiști locali și internaționali în Sibiu, în cadrul SISAF, pe școli, instituții, clădiri utilitare, suporturi alternative și un autobuz.
În această ediție SISAF, artiștii au inaugurat 19 noi picturi murale, care, împreună cu evenimentele conexe, au transformat Sibiul în cel mai efervescent și activ punct de pe harta street art a țării.
Festivalul a început luni, vernisând expoziția artistului Pisica Pătrată și continuând cu dialoguri multidisciplinare.
Artiștii selectați în urma Open Call-ului SISAF 2018 au început miercuri să picteze panourile amplasate în Parcul Sub Arini. Joi, mare parte din activități s-au mutat în parc, unde DJ Funkydrop, Homeboy LDJ, Tuți și Noisytape au pus muzică, iar copiii care au participat la workshop, desenau pe asfalt. Seara a continuat cu proiecția filmului “Loving Vincent / Cu drag, Van Gogh”, o animație creată din 65.000 cadre – fiecare cadru este o lucrare în ulei pictată de unul dintre cei 125 de artiști. Vineri, festivalul a continuat cu workshopul de stenciluri și concertul lui Macanache.
Muralul realizat de Robert OBERT, la Colegiul Economic George Barițiu, are un concept interesant: “Cred că ar trebui să ne deschidem ochii și mințile și să fim mereu în căutarea personală, o introspecție, mai ales cele legate de lumea artei. Cyberpunk-ul meu, uneori o convenție de întuneric vizual, atinge invazia tehnologică în care trăim, făcându-ne să ne întrebăm dacă, cu ajutorul acestor mijloace, putem chiar să simțim?“
Artistul britanic Wasp Elder, prezent pentru a doua oară la SISAF, a pictat un personaj enigmatic și marginalizat, solitar, ilustrat ca o amintire neclară.
Pisica Pătrată, Robert OBERT & Maria Bălan – live drawing proiectat pe Turnul Sfatului din Sibiu.
Pentru lucrarea #Hope, artistul sibian Alin Trif a provocat copiii să îşi lase amprentele pe zidurile clădirii Fundației Un copil, o speranță.
Ortaku a pictat un perete de 300 de metri pătrați pe spatele Sălii Transilvania.
Casa de Cultură a Studenților, semnată de Recis de la Sweet Damage Crew.
John.S a desenat pe unul dintre cele trei puncte de transformare electrică.
[visuals 360view lucrare ILUC.jpg sau video embed]
Lucrarea lui ILUC, animată cu un video-mapping spectaculos, realizat de 360view.
Autobuzul pictat de artistul Bogdan Cazacincu, se găsește acum pe una dintre liniile de transport public din Sibiu.
Optics Crew, format din Lost.Optics și Pren, au realizat cea mai mare lucrare din toate edițiile, 400 de metri pătrați de culoare, pe o centrală termică, pe care abia așteptăm să o vedem.
Sibiu Street Art Tour 2018 conține acum 67 de lucrări și peste 5.700 de metri pătrați de picturi murale care animă spațiul public și spun povești imersive.
Lucrările artistice din spațiul public, mai ales intervențiile independente, pot transforma drumul monoton către școală sau lucru într-un experiment senzorial, unde gânduri, simboluri și semne te fac să visezi cu ochii deschiși. Sibiul a primit astfel o infuzie de culoare și optimism, pe care nu putem decât să o dorim și în restul orașelor din țară, unde sperăm să participăm la viitoare festivaluri și evenimente de street art.
Citește mai mult: SISAF se apropie, iată lucrările care ne aduc aminte cu drag de ediția din 2017